10 Sărbători Germane preferate (I)
De 

i4Job


Astăzi despre TOP 10 cele mai iubite sărbători germane: ce sărbători plac cel mai mult în Germania? cum sărbătoresc germanii Anul Nou, Paștele și ce fel de sărbători sunt aceasta – Ziua unității germane? Citiți toate răspunsurile în articolul nostru!

Deși nemții sunt oameni destul de calmi și nu foarte emoționali, sunt destul de capabili să sărbătorească și să se relaxeze! Există o mulțime de sărbători în Germania și chiar există sărbători și zile de sărbători speciale în statele federale individuale, dar astăzi ne vom uita la TOP 10 sărbători cele mai îndrăgite de toți germanii și vă vom spune o mulțime de lucruri interesante despre ele!
De unde cresc picioarele?

Nu este un secret pentru nimeni că majoritatea sărbătorilor din Germania sunt o moștenire a trecutului creștin al acestei țări.

În vremea noastră, sărbătorile bisericești și-au pierdut practic caracterul religios și au devenit doar un tribut adus tradiției. Cu toate acestea, germanii, după cum știți, își respectă și iubesc foarte mult tradițiile, așa că principalele sărbători creștine sunt încă sărbătorite pe scară largă în toată țara.

În fruntea listei, desigur, se află Crăciunul (Weihnachten), care înseamnă „noapte sfântă”, împreună cu perioada pregătitoare de patru săptămâni, Advent.

1. Crăciun (Weihnachten)

Crăciunul cu atmosfera sa magică este cea mai iubită și anticipată sărbătoare din Germania, nu numai pentru copii, ci și pentru adulți. În fiecare an, reînvie speranța în inimile oamenilor, iar săptămânile de Crăciun sunt pline de așteptări bucuroase ale unui miracol.

Acest lucru este deosebit de important și valoros pentru copiii germani. Amintirile din copilărie ale unei sărbători minunate rămân în suflet pe viață și dau putere pentru a depăși cele mai dificile probleme și sarcini. Crăciunul este în primul rând o sărbătoare în familie, iar adulții încearcă să-l facă cât mai vesel și memorabil pentru copii. Cadourile, desigur, joacă un rol important aici, dar atmosfera festivă și ușor misterioasă a acestor zile de iarnă este pe primul loc.

✶ Piața de Crăciun – Weihnachtsmarkt

Deja în noiembrie, sau mai bine zis din 11, încep să funcționeze cele mai mari piețe de Crăciun (Weihnachtsmarkt) din cele mai mari orașe germane. Străzile și piețele orașului, casele și bisericile sunt împodobite cu coroane și ghirlande. După cum știți, bradul ca simbol al acestei sărbători a apărut în Germania și rămâne încă o parte integrantă a sărbătorii de Crăciun de acolo. Orașele strălucesc de luminile târgurilor, caruselele se învârt, oamenii cumpără cadouri și beau gluwine, în general, atmosfera de vacanță se simte peste tot.

✶ Advent – die Adventszeit

Perioada de patru săptămâni înainte de sărbătoare (Advent) este vremea slujbelor bisericești speciale dinainte de Crăciun, este marcată și de atmosfera de sărbătoare deja răspândită. Patru lumânări sunt de obicei introduse în coroanele de ramuri de molid, care sunt aprinse succesiv în fiecare duminică a Adventului, iar stelele de Crăciun amintesc chiar de evenimentul sărbătorii – Nașterea lui Hristos, pentru că urmând steaua răsăriteană înțelepții-magi au găsit locul de naștere al pruncului Hristos. Cântecele germane în zilele de Crăciun se aud în toată lumea – atât Stille Nacht, cât și O, Tannenbaum sunt cunoscute de toată lumea.

Este adevărat că astăzi Crăciunul a devenit în multe privințe un „eveniment de consum” (ein Konsumevent). Chiar și germanii înșiși admit că hier ist es vor allem ein Konsumevent, weit mehr Konsum als Religion, Konsum in Form von Geschenken (mult mai mult consum decât religie, consum sub formă de daruri). Cu siguranță, cadourile trebuie făcute tuturor rudelor – acest lucru este sacru. Copiilor li se oferă de obicei dulciuri și jucării, un cadou frecvent pentru adulți sunt cărțile, dar imaginația nimănui nu este limitată.

✶ Ajunul Crăciunului – der Heilige Abend

În seara zilei de 24 decembrie, toată familia se așează la o masă festivă, iar aceasta este irevocabilă. Crăciunul este principala sărbătoare a familiei din Germania. Nemții glumesc că această sărbătoare, destul de ciudat, este adesea însoțită de cea mai mare ceartă în familie (das Fest mit den meisten Streitereien in der Familie), pe măsură ce toate rudele se reunesc.
Totul ar trebui să fie deosebit de armonios și pașnic, dar de obicei este dificil să vă asigurați că întâlnirea decurge fără probleme și liniştit.


News Reporter

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *