TOP 6 fapte amuzante despre Germania despre care nu știai
De 

i4Job


Dacă credeți că știți deja multe despre Germania, atunci aruncați o privire la acest articol. Cu siguranță îți vor deschide o nouă Germanie. Ce-i cu ursuleții de gumă?

1. Încercarea de evada din închisoare este permisă

Germanii cred că instinctul uman de bază este să facă tot posibilul pentru a fi liber. Prin urmare, dacă un prizonier încearcă să evadeze din închisoare, el nu primește o pedeapsă suplimentară pentru fapta în sine.

Cu toate acestea, dacă, în timp ce încearcă să evadeze, prizonierul dăunează oricărei proprietăți, face rău cuiva, ucide pe cineva sau comite orice alte infracțiuni, el va fi acuzat de aceste infracțiuni.

2. Ursuleții de gumă au fost inventați de germani

Hans Riegel din Bonn, Germania, și-a înființat propria companie de dulciuri în 1920. S-a săturat de cariera sa nepromițătoare de cofetar. A început să facă bomboane tari și incolore, iar soția i-a devenit curier!

Ideea de a crea gustări cu fructe pe bază de gelatină i-a venit atunci când bomboanele sale tari și-au pierdut cererea la târgurile stradale. Rețeta de urși cu gelatină nu este rețeta lui, dar Rigel a perfecționat-o. Sunt inspirate de la delicatesele turcești și bomboanele de orez japoneze.

3. Germania iubește castelele

Poate ați auzit că Germania găzduiește unele dintre cele mai magnifice castele din lume. Cu peste 20.000 de castele în Germania, există o mulțime de unde să alegeți atunci când vizitați țara. Indiferent dacă doriți să vizitați castele celebre precum Neuschwanstein sau să explorați altele mai puțin cunoscute, aici există câte ceva pentru toată lumea.

Cele mai bune castele de vizitat în Germania sunt următoarele:
Castelul Neuschwanstein;
Castelul Hohenzollern;
Castelul Schwerin;
Castelul Heidelberg;
Castelul Wartburg;
Castelul Marburg.
Germania nu duce lipsă de castele magnifice de explorat ore întregi.

Citeste si: Sparkasse Romania

4. În Germania este legal să bei de la vârsta de 16 ani

Faptele amuzante despre Germania nu se opresc aici. Știți deja că berea este o parte importantă a culturii și stilului de viață al Germaniei moderne. Este atât de comun încât la vârsta de 16 ani cetățenii au voie să înceapă să bea vin și bere.

Trebuie să așteptați până la vârsta de 18 ani pentru a bea alte băuturi spirtoase, dar vinul și berea sunt perfect acceptabile. De fapt, această abordare este comună în multe țări europene.

5. Germania a fost prima care a trecut la ora de vară

În 1916, Germania a devenit prima țară care a adoptat ora de vară. Acest lucru a declanșat o revoluție care a cuprins rapid Europa și a ajuns în Statele Unite.

Ora de vară a început în apogeul Primului Război Mondial. În câteva săptămâni, această tendință a devenit larg răspândită. Abia în 1918, schimbarea a devenit un obicei în Statele Unite.

6. În Germania există peste 400 de grădini zoologice

În Germania există 414 grădini zoologice în Germania! Grădina Zoologică din Berlin este cea mai mare și cea mai veche grădină zoologică din Germania. Conține cea mai mare colecție de animale din lume.

Grădina Zoologică din Berlin are 19.500 de animale și 1.500 de specii răspândite pe 84 de acri de pământ. Este vizitată de mulți turiști în fiecare an. Peste 3 milioane de oameni vizitează grădina zoologică și acvariul în fiecare an.


News Reporter

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *