Ajutoarele sociale ar putea fi sistate in Germania
Ro 

i4Job


Am mai scris despre faptul ca Germania ar dori sa nu mai plateasca ajutoare sociale romanilor, nu in mod separat ci la gramada cu toti emigrantii din tara lor mareata. Atunci idee aera ca dupa ce stai sase luni fara loc de munca lega, sa pleci acasa, acum se gandesc sa nu mai acorde ajutorul social. O prostie, inclusiv ca legislatie internationala a muncii, nu mai vorbim de cadrul legal din Uniunea Europeana. Culmea este si termenul stabilit pentru interdictia de a primi ajutorul social: cinci ani!

Ajutoarele sociale ar putea fi sistate in Germania pentru cei fara loc de munca

Desi anul trecut in decembrie s-a stabilit in justitie ca emigrantii din Uniunea Europeana care au locuit legal in Germania mai mult de sase luni, au dreptul la ajutoare sociale, la nici un an distanta se pare ca o luam de la capat. Daca e sa luam de bune datele furnizate de biroul de asistenta sociala din Germania, anul trecut au fost ajutati peste 57.000 de români. Nu e mult, dar nici putin.

Circula zvonuri ca in curand minisytrul de resort din Germania va schimba iar legea, Andrea Nahles urmand sa faca aceasta propunere la Berlin. Eu zic ca sunt zvonuri false, nu se poate intampla asa ceva, iar faptul ca o arte din cei 57.000 de români care primesc ajutoare sociale muncesc, dar castiga sub baremul legal, aratat ca noi nu suntem acolo ca sa cersim, ci pentru ca vrem sa muncim legal. Nu va mai luati dupa zvonuri, inca suntem membri cu drepturi depline in Uniunea Europeana, deci asa ceva este exclus!

asistenta sociala in Germania
Ajutoarele sociale ar putea fi sistate in Germania pentru cei fara loc de munca


News Reporter

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *