Ajutorul de somaj (ALG I) in Germania
De 

i4Job


Desi e de preferat sa nu ajungi sa primesti ajutorul de somaj in Germania [ de fapt nicaieri nu e bine ], se mai intampla sa ramai fara un loc de munca, asadar este bine sa stii in ce conditii o sa-l primesti si pentru cat timp. La nemti este un pic diferit fara de ce stiati in Romania despre somaj, aici depinde foarte mult cat ai lucrat si ce varsta ai. Perioada minima pentru ajutorul de somaj este de sase luni, iar maxim 12 luni. Aveti mai jos un tabel care va va lamuri cum stau lucrurile in Germania.

Ajutorul de somaj in Germania

– Ai lucrat 12 luni în ultimii 2 ani = primești 6 luni ajutor de șomaj
– Ai lucrat 16 luni în ultimii 2 ani = primești 8 luni ajutor de șomaj
– Ai lucrat 20 luni în ultimii 2 ani = primești 10 luni ajutor de șomaj
– Ai lucrat 24 luni în ultimii 2 ani = primești 12 luni ajutor de șomaj (Arbeitslosengeld 1: ALG I)
– Persoanele sub 50 de ani pot primi cel mult 12 luni ajutorul de șomaj
– Persoanele peste 50 de ani pot primi cel mult 24 de luni ajutorul de șomaj
– Un Sperrzeit – întreruperea plăților – poate scurta cele 12 luni pentru ALG I

Asa cum vedeti, darca aveti peste 50 de ani puteti primi ajutorul de somaj in Germania maxim 24 de luni, adica doi ani! Asta pentru ca nemtii si-au dat seama ca la batranete este mai greu sa-ti gasesti un loc de munca. Evident ca pentru a primi acesti bani trebuie sa te prezinti la fortele de munca [ Agentur für Arbeit ] si sa iti depui dosarul. Faci asta inainte sa termini munca, pentru ca aici nu te dau afara a doua zi ci te anunta din timp. In felul acesta nu risti sa ramai o luna sau doua fara bani!

O chestie buna si de unde noi am putea sa invatam [ ma refer la autoritatile din Romania ], la ei daca ai mai avut ajutor de somaj dar te-ai angajat mai devreme decat expira perioada respectiva, poti primi suplimentar acest ajutor cu lunile de care nu ai beneficiat! Deci esti incurajat sa te angajezi, inainte sa-ti expire somajul, nu pierzi lunile neplatite daca o sa mai ai nevoie peste ceva timp. Dac avrei sa afli mai multe verifica pe pagina oficiala a nemtilor! Asa nu mai sunt nelamuriri. Sau intreaba pe FaceBook pe pagina noastra, o sa incercam sa te ajutam [ in cazul in car enu te descurci cu limba germana ].

Ajutorul de șomaj Germania
Ajutorul de șomaj (ALG I) in Germania


News Reporter

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.