Conditii pentru anmeldung in Munchen
Ro 

i4Job


Pentru a va inscrie la Oficiul de evidenta al populatiei si a obtine acel anmeldung, fie in Munchen sau in alt oras din Germania, trebuie sa aiba un contract de inchiriere pe termen nelimitat. La primaria fiecarui oras exista un Oficiu de Evidenta a Populatiei sau Einwohnermeldeamt in limba germana. Important: daca nu mai locuiti pe teritoriul Germaniei faceti o cerere tot la primarie pentru Umzugmeldung – scoaterea de la evidenta. Daca va schimbati domiciliul in Germania si aveti Gewerbe, va trebui sa faceti schimbarile de adresa si pentru acesta.

Conditii pentru anmeldung in Germania

Inchirieri GermaniaEu am locuit in Munchen, am avut anmeldung la un fel de pensiune si a fost totul ok. Asta insemna ca am luat cu chirie o camera la ei, am mers la primaria din Munchen, acolo sunt ghisee dupa litera numelui tau, te asezi la coada cu documentele in mana si gata. Apoi mergi in aceiasi zi si iti faci Gewerbe. O sa ai insa nevoie de un contabil – de preferinta roman, costa intre 50 si maxim 100 de euro pe luna. Daca nu va descurcati singuri apelati la o companie, se numesc Mitwohnzentrale si adaugati orasul apoi cautati pe Google, au si variante de site in engleza!

Munchenul este un oras scump, iat inchirierea unei camere poate costa de la 700 de euro in sus, veti plati comision intre 50% si chiar 150% din valoarea chiriei la care se adauga TVA-ul, iar proprietarul poate cere caution, adica garantie, una pana la trei chirii. Deci te cam costa sa inchiriezi in Germania, insa asta e situatia in care vrei sa obtii acel anmeldung.

La final va dau un sfat din experienta: stiu ca pare scump sa inchiriezi, dar numarul doritorilor este mai mare decat cel al ofertantilor, deci nemtii au de unde sa aleaga si sunt mofturosi!

cazare in Germania


News Reporter

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *