Copywriter limba germana
Ro 

i4Job


Am stat azi la o bere cu un coleg din Hamburg, din una in alta am ajuns la discutiile legate de munca in Germania sau in general, despre munca. Asa am ajuns la meseria mea, cea de copywriter si la cat de mult este de munca in domeniu – ma refer la multitudinea de oferte de a scrie continut in limba germana dar si in alte limbi. Problema mare o reprezinta tarile asiatice, astia fac orice aproape pe degeaba. Prin urmare, desi drumul e greu, finalul e fericit, si stii de ce? Pentru ca neamtul prefera sa lucreze cu cineva serios, din Europa pe termen lung.

Content writer sau copywriter?

Cele doua notiuni sunt diferite, desi se ating pe ici pe colo. O sa incepem cu copy writer, o persoana care scrie articole si atat, tot ce trebuie sa faca este sa scrie corect, coerent si cat decat interesant. Cam ce fac eu acum, scriu un articol despre Copywriter limba germana.  Pentru cei ce stiu mai mult decat o limba, de exemplu romana si germana, e floare la ureche, ia textul dintr-o limba si-l traduce in alta limba. Mai greu e cand trebuie sainventezi, dar incet incet te formezi, nici mie nu mi-a fost usor la inceput, din inginer automobile rutiere sa ajung copywriter, insa m-am multumit cu leafa de inceput, 50 de centi pentru 100 de cuvinte, acum iau 10 sau 20 de euro pe un articol nu prea complicat. Scriu cam 5 pe zi, la 20 de euro bucata, au iesit 100 de euro pe zi, in 22 de zile lucratoare sunt 2200 de euro, neto. Nu e mult, dar nici putin. Sa fie jumatate, 1100 de euro si parca tot e mai usor decat sa car pachete sau sa fac zidarie 12 ore pe zi!

Ce am nevoie pentru a ajunge copywriter?

Un singur lucru: RABDARE! Sau hai doua, adaug perseverenta, sau si mai bine trei, mai adaug seriozitate. Dar asta e tot de ce ai nevoie. Urci usor, prinzi experienta si apoi ai rezolvat, clientii sunt – si sunt multi. Cat e de sigura „afacerea”? Sigura, portalul e4Ro garanteaza pentru ambele parti, adica: in cazul in care beneficiarul articolelor nu plateste – platesc ei, daca nu se scriu articolele dar plata s-a facut (aici mai intervine articol copiat – e ca si cum nu l-ai scris), il scriu ei. Deci nu exista nici un risc de a fi cineva pacalit. La sase luni de colaborare, vine contractul scris cu doi sau trei beneficiari – asta inseamna ca ai fost serios si ai permanent de munca. Parca nu e nici greu nici complicat, sau asa mi se pare mie acum, dupa trei ani de experienta!

Hamburg-locuri-de-munca


News Reporter

6 thoughts on “Copywriter limba germana

  1. Nu e cam putin 50 de centi la 100 de cuvinte? Nu am mai lucrat, dar mi se pare putin, sa zicem ca scrii un articol de 500 de cuvinte, asta inseamna ca vei castiga 2,5 euro in jumatate de ora – maxim o ora.

    1. Rodika, e putin dar e si mult, sa zicem ca iti ia jumate de ora, desi e cam mult, incazul in care stii limba respectiva. Corect ai luat 5 euro/ora, exact cat iau cei ce lucreaza inconstructii si sunt la inceput, pe la intermediari turci, ucrainieni sau rusi. Adica in 8 ore de munca ai luat 40 de euro x 22 de zile (sa zicem ca sambata si duminica te odihnesti), ai luat 880 de euro net , in mana. Nu e o avere, dar e o suma frumusica, in Romania sunt medici care nu vad leafa asta, dardaca ajungi la pragul de jos la copywriter, sa zicem 1 euro/100 de cuvinte asta inseamna 1760 de euro/luna in mana. Stiu ingineri care nu iau atat in Germania, si au ceva de munca si responsabilitate. Ma refer la ingineri romani, evident. Daca pretul creste, si creste sigur, deja ajungi sa castigi ata tde bine, incat cred eu ca te poti intoarce linistit in Romanika!

  2. Nicu, m-ai convins! 🙂 Eu una ma bag, si asa stau fara munca in clipa asta! Daca o fi bine, poate ai dreptate, desi mai bne stau in Germania decat sa vin in Romania, oricum aici e mai bine, cel putin pentru noi. Cu salariul sotului ne descurca, desi greu, cu doua e mai mult decat ok!

  3. Hei!! Eu sunt jurnalist intr-un mare trsut de Bucuresti…. E drept, abia acum am inceput cursuri de limba germana… insa… sunt sigura ca va pot ajuta cu multe articole frumoase. Zi frumoasa!

    1. Buna Maria, am fi bucurosi daca ai dori sa te alaturi echipei nostre, poate reusim sa luam legatura, am scris pe adresa de email lasata, insa … inca nu am dat de tine.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *