i4Job


Am stat azi la o bere cu un coleg din Hamburg, din una in alta am ajuns la discutiile legate de munca in Germania sau in general, despre munca. Asa am ajuns la meseria mea, cea de copywriter si la cat de mult este de munca in domeniu – ma refer la multitudinea de oferte de a scrie continut in limba germana dar si in alte limbi. Problema mare o reprezinta tarile asiatice, astia fac orice aproape pe degeaba. Prin urmare, desi drumul e greu, finalul e fericit, si stii de ce? Pentru ca neamtul prefera sa lucreze cu cineva serios, din Europa pe termen lung.

Content writer sau copywriter?

Cele doua notiuni sunt diferite, desi se ating pe ici pe colo. O sa incepem cu copy writer, o persoana care scrie articole si atat, tot ce trebuie sa faca este sa scrie corect, coerent si cat decat interesant. Cam ce fac eu acum, scriu un articol despre Copywriter limba germana.  Pentru cei ce stiu mai mult decat o limba, de exemplu romana si germana, e floare la ureche, ia textul dintr-o limba si-l traduce in alta limba. Mai greu e cand trebuie sainventezi, dar incet incet te formezi, nici mie nu mi-a fost usor la inceput, din inginer automobile rutiere sa ajung copywriter, insa m-am multumit cu leafa de inceput, 50 de centi pentru 100 de cuvinte, acum iau 10 sau 20 de euro pe un articol nu prea complicat. Scriu cam 5 pe zi, la 20 de euro bucata, au iesit 100 de euro pe zi, in 22 de zile lucratoare sunt 2200 de euro, neto. Nu e mult, dar nici putin. Sa fie jumatate, 1100 de euro si parca tot e mai usor decat sa car pachete sau sa fac zidarie 12 ore pe zi!

Ce am nevoie pentru a ajunge copywriter?

Un singur lucru: RABDARE! Sau hai doua, adaug perseverenta, sau si mai bine trei, mai adaug seriozitate. Dar asta e tot de ce ai nevoie. Urci usor, prinzi experienta si apoi ai rezolvat, clientii sunt – si sunt multi. Cat e de sigura „afacerea”? Sigura, portalul e4Ro garanteaza pentru ambele parti, adica: in cazul in care beneficiarul articolelor nu plateste – platesc ei, daca nu se scriu articolele dar plata s-a facut (aici mai intervine articol copiat – e ca si cum nu l-ai scris), il scriu ei. Deci nu exista nici un risc de a fi cineva pacalit. La sase luni de colaborare, vine contractul scris cu doi sau trei beneficiari – asta inseamna ca ai fost serios si ai permanent de munca. Parca nu e nici greu nici complicat, sau asa mi se pare mie acum, dupa trei ani de experienta!

Hamburg-locuri-de-munca