Cum se calculeaza impozitul pe salariu in Germania
Ro 

i4Job


Daca ai ajuns sa lucrezi legal in Germaia probabil ca esti curios sa stii cum se calculeaza impozitul pe salariu. Asa ca o sa-ti dam cateva date ca sa stii sa-ti faci singur socotelile. Nu exista tara in care s anu platesti impozite si contributii sociale, iar nemtii chiar dac adau scutiri multe si inteleg ca ai nevoie de bani ca sa traiesti, au legi stricte in aceasta privinta. Daca ai semnat contractul de munca ( Arbeitsvertrag in germana ) ai acolo salariul brut, din care va trebui sa platesti impozitele si asigurarile sociale.

Cum se calculeaza impozitul pe salariu in Germania

impoziteSpre deosebire de Romania, aici in Germania taxele si impozitele sunt diferite, ba mai mult difera in functie de situatia ta familiara. Iata ce ai de plata: impozitul pe venit (Lohnsteuer), taxa de solidaritate (Solidaritätszuschlag), impozitul pentru biserica (Kirchensteuer) – nu exista in Romania, asigurarea de sănătate (Krankenversicherung), asigurarea de ingrijire, asigurarea pentru somaj  si asigurarea pentru pensie . Deci avem doua categorii de retineri, taxe si impozite. Sa vedem cum sta treaba cu fiecare.

Teoretic ar trebui sa primiti in fiecare luna o hartie care seamana cu vechii fluturasi de salariu din Romania. Acolo veti gasi toate sumele, inclusiv la final salariul net. Sa le luam la purifiat pe rand: impozitul pe salariu. Acesta se calculeaza diferit in functie de venitul anual si de sitiatia familiara. De exemplu pentru persoanele necasatorite ce au un venit de pana la 8.652 €/an sau 721 €/luna exista scutirea de impozit ( Grundfreibetrag ). Pentru cei casatoriti suma creste pana la 17.304 €/an sau 1442 €/luna. Apoi se iau pe transe de venit, 14%, 42% sau chiar 45%! Nu va speriati, este pentru salarii mari, de peste 500 de mii de €/luna.

Vom reveni cu detalii despre asigurarea de sanatate, cea pentru ingrijire si cea pentru pensie. Pentru detalii puteti lua legatira cu unul dintre specialistii nostri in impozite si taxe in Germania, evident vorbitori de limba romana! Sau de ce nu, discutati cu un contabil roman din orasul dumneavoastra.

Impozite Germania in 2017
Cum se calculeaza impozitul pe salariu in Germania


News Reporter

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *