Despre produsele farmaceutice germane
De 

i4Job


Ce companii farmaceutice din Germania sunt lideri în industrie? Ce poți cumpăra de la o farmacie fără rețetă? Care este diferența dintre o rețetă roz și una verde? Astăzi vom vorbi despre produsele farmaceutice din Germania și despre caracteristicile acestora.

Industria farmaceutică este unul dintre sectoarele de frunte ale economiei germane. Companiile farmaceutice germane sunt cele care furnizează majoritatea medicamentelor și contribuie la dezvoltarea medicinei nu numai europene, ci și mondiale.

Industria farmaceutică din Germania astăzi

Farmacologia în Germania s-a dezvoltat destul de intens: inițial, prețurile pentru medicamente noi au contribuit la creșterea costului acestora. Apoi a fost votată o lege privind reorganizarea pieței farmaceutice, care a dus la o scădere a creșterii costurilor produselor din cauza costurilor mai mici în alte domenii din sectorul sănătății. Datorită acestei inovații, fiecare medicament a fost luat în considerare în ceea ce privește eficacitatea sa, precum și disponibilitatea unor tratamente similare.

Pe baza acestui fapt, costul medicamentelor este calculat extrem de precis și corect, ceea ce duce la faptul că ritmul de creștere a prețurilor la mărfuri va fi încetinit, iar dimensiunea pieței farmaceutice germane va crește treptat și, conform previziunilor, trebuia să ajungă la 65 de miliarde de dolari în 2021. când era de 58,6 miliarde de dolari în 2014.

De asemenea, este de remarcat faptul că în Germania există peste 640 de companii implicate în producția de medicamente, iar costurile anuale ale asistenței medicale reprezintă mai mult de 11% din PIB-ul țării. În plus, există organizații care oferă o gamă largă de servicii: ajută atât la dezvoltarea ideii preparatului, cât și la implementarea acesteia.

Germania ocupă locul 1 în Europa și pe locul 3 în lume în ceea ce privește dezvoltarea industriei chimice, ceea ce contribuie la dezvoltarea industriei farmaceutice din țară.

Merită adăugat că pe piața germană puteți găsi medicamente homeopatice,
plante medicinale, produse biotehnologice și chimice, prin urmare, se disting segmentele spital și farmacie, în timp ce al doilea dintre acestea este cel mai semnificativ pentru economia țării.

Cele mai mari companii farmaceutice din Germania

Bayer AG
Una dintre cele mai populare corporații implicate în producția de medicamente este concernul Bayer AG, faima căruia i-a adus-o aspirina. Aspirina sau acidul acetilsalicilic, descoperit de un chimist francez în 1852, a devenit marcă înregistrată încă din 1899. În 1904, sigla Bayer a devenit o cruce, constând din numele companiei, care este situată orizontal și vertical, astfel încât ambele cuvinte să se intersecteze în litera Y.

În prezent, organizația este formată din trei grupuri de filiale și companii de servicii care operează independent unele de altele. Ei produc produse de protecție a culturilor, produse medicale pentru oameni și animale, suplimente nutritive și produse de îngrijire a pielii.

Boehringer Ingelheim
O altă companie gigantică de pe piața germană (și globală) este Boehringer Ingelheim, cu peste 142 de birouri în întreaga lume. Un semn distinctiv este emblema lor – imaginea palatului imperial al lui Carol cel Mare. Cea mai faimoasă realizare a lui Boehringer Ingelheim este considerată medicamentul pentru tratamentul tulburărilor mintale, care acum este cunoscut drept medicamentul „sare”. Scopul principal al acestei întreprinderi este producerea de medicamente care vizează tratamentul oncologiei, bolii Parkinson, HIV și bolilor cardiovasculare.

Merck KGaA
În continuare, luați în considerare activitățile companiei chimice și biologice Merck KGaA, care a fost fondată în 1668 de Emanuel Merck. Inițial, a fost o mică fabricăpe lângă o farmacie, iar apoi au apărut filiale în Europa, America și chiar Rusia. Principalele domenii de producție sunt: ​​materiale de înaltă tehnologie – cristale lichide și pigmenți, biofarmaceutice – medicamente pentru combaterea cancerului, infertilității, sclerozei și afecțiunilor endocrine, știința vieții, care presupune dezvoltarea tehnologiilor necesare cercetării biologice, dezvoltării și producerii medicamentelor.

Ortomol
O companie relativ tânără poate fi numită Orthomol, care este specializată în producerea de vitamine pentru uz zilnic. Acestea sunt complexe de vitamine și minerale create pe baza nevoilor fiecărui organism și care permit creșterea imunității și, ca urmare, îmbolnăvirea mai rară. Particularitatea acestor vitamine este că sunt potrivite pentru fiecare persoană. Nemții le folosesc adesea atunci când fac sport, deoarece ajută la refacerea rapidă a organismului după efort fizic.

Tot la acest producator gasesti preparate pentru vasele de sange, articulatii, intarirea oaselor, inima si vitamine pentru femeile care se pregatesc pentru maternitate. Acest tip de medicament este nou, deci nu este recunoscut ca tratament oficial în toate țările. Cel mai adesea, medicii îl folosesc ca supliment la medicamentele tradiționale.

Tipuri de rețete pentru cumpărarea de medicamente în Germania

Pe lângă preocupările mari, în țară există un număr mare de farmacii, iar în aproape fiecare cartier al orașului găsești cel puțin o farmacie care va funcționa în zilele de sărbători și weekend. Există și o rețea extinsă de farmacii online, dar în ele, ca și în farmaciile convenționale, este destul de dificil să cumpărați medicamente fără prescripție medicală.

În acest caz, rețetele sunt împărțite în patru tipuri:

* roz, când compania de asigurări poate acoperi aproape toate costurile medicamentelor, acesta este cel mai popular tip, care este cel mai des folosit de germani,
* verde, atunci când cumpărătorul este obligat să plătească medicaamentele la prețul integral, dar, în același timp, poate achiziționa medicaamentele necesare fără prescripție medicală,
* albastru, când asigurarea poate acoperi toate costurile,
* și galben, când un medic prescrie medicamente puternice, precum narcotice sau analgezice puternice, a căror circulație este strict controlată de stat.

Înainte de a cumpăra medicamente, este important să vă consultați cu un specialist al companiei de asigurări pentru a păstra toate actele și chitanțele necesare pentru rambursarea achiziției de medicamente. Am vorbit mai devreme despre cum funcționează asigurările de sănătate din Germania.

În 2017, Bundestagul a adoptat un proiect de lege care permite utilizarea marijuanei în scopuri medicale.

O rețetă poate fi obținută de persoanele care suferă de boli oncologice și neurologice, al căror sindrom de durere poate fi redus cu ajutorul acestei substanțe. În același timp, medicii îl prescriu ca medicament numai dacă alte medicamente nu sunt potrivite pentru pacient. Îl puteți cumpăra în farmacii, ca orice alte medicamente, iar costurile de achiziție pot fi acoperite de asigurare.

Rețetele roz sau Kassenrezept se eliberează celor care sunt asigurați la un spital public. Și dacă medicamentele sunt prescrise copiilor sub 18 ani, atunci nu trebuie să plătiți suplimentar pentru ele. Rețetele verzi (Grünes Rezept) sunt disponibile și numai pentru persoanele care sunt asigurate de asigurările de sănătate de stat. Dar rețetele albastre, numite de germani Privatrezept, sunt prescrise persoanelor care sunt asigurate într-un spital privat, iar după cumpărarea medicamentului de la o farmacie, acestea pot rambursa integral costul acestuia prin asigurare.

Fiecare rețetă are propria dată de expirare, așa că rețetele galbene pot cumpăra medicamente timp de șapte zile, rețetele roz pentru patru săptămâni și rețetele albastre pentru trei luni. Rețetele verzi, pe de altă parte, sunt nedefinite, deoarece cel mai adesea medicamentele pot fi cumpărate cu ele fără prescripție specifică, de exemplu, medicamente auxiliare pentru tratamentul complet.

Ce se vinde fără prescripție medicală

Puteți obține aspirină, posiformină, iberogast, perenterol, sinupret, influenzastad, rennie și tomapirină la farmacie fără prescripție medicală. Dar rețineți că prețurile medicamentelor sunt foarte diferite de ale noastre. Medicamentele antivirale vor costa de 2 ori mai ieftin decât în ​​Germania, iar antihistaminice – de 4 ori mai ieftine. O situație similară este și cu medicamentele antimicrobiene, care sunt pe locul al doilea cel mai scumpe din lume.

Pentru a obține sfaturi de la o farmacie sau un medic, veți avea nevoie de niște termeni medicali în germană, precum și de numele părților corpului în germană.

Sfaturi de calatorie
Dacă tot decideți să cumpărați medicamente germane, rețineți că un număr mare de medicamente sunt vândute numai pe bază de rețetă de la un medic, așa că luați o programare de la medicul dumneavoastră sau vizitați o clinică din străinătate. De asemenea, este de remarcat faptul că unele farmacii pot emite o rambursare a TVA-ului sau un cec Tax Free, acest lucru vă va permite să returnați o parte din fondurile cheltuite pentru achiziție.

O atenție deosebită trebuie acordată regulilor de import și export de medicamente: puteți exporta cantitatea de medicamente care este necesară pentru a satisface nevoile unei persoane, dar pot apărea unele probleme cu importul. Nemții îți permit să aduci cantitatea de medicamente de care ai putea avea nevoie timp de 3 luni, așa că dacă plănuiești nu o vacanță de o săptămână, ci o ședere lungă, încearcă să te gândești la acest moment.

Germania ocupă primul loc în Europa în ceea ce privește costurile de asistență medicală și intensitatea dezvoltării industriei chimice și face o treabă excelentă chiar și în perioadele de criză economică, deoarece medicamentele fabricate în Germania sunt de înaltă calitate, la fel ca multe produse fabricate în Germania și, prin urmare, sunt foarte populare și la cerere în toată lumea.


News Reporter

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *