Doi romani in Köln
Ro 

i4Job


Cu greu am decis sa includ in lista mea de prioritati o excursie la Köln, insa la rugamintea bunului mei prieten Costel [ noi ii zicem Titel, dar am zis sa-l lasam asa cum este in buletin ], stabilit in Köln acum 10 ani, am decis sa facem o excursie din Linz in Germania, poate ca altfel am fi ramas la ideea de a reveni pe vara in Romania, in concediu. Norocul meu este ca drumul de la Linz la Köln dureaza doar 7 ore in mod normal. Zic in mod normal pentru ca bafta mea a fost sa prind reparatiile de vara, asa ca am facut 8 ore, cu o singura oprire la Frankfurt. Am plecat la 8 dimineata si la 4 seara eram la Costel in Köln. Cum nu stiam orasul, ne-a astepta el la intrare, apoi l-am urmat ca nsite catelusi cuminti.

Nu am inteles ce tot voia sa ne oprim la un market, dar am descoperit ca asa cum ii sade bine unui morosan sadea, voia sa cumpere pentru noi exact ce preferam noi, nu sa aleaga el pentru noi. Am facut piata, l-a costat cam 25 de euro, am mers acasa, am facut un dus, apoi am stat la masa. Am povestit amintiri la o bere, apoi am iesit sa ne plimbam.

L-am intrebat: ce meritra de vizitat in Köln? El zice hai sa va arat Domul, e fain, asa ca am mers, a fost interesant. Apoi o plimbare cu telegondola si s-a lasat intunericul. Costel mi- a explicat ca numele orasului vine de la batalia pe care o vazusem in celebrul film Gladiatorul, adica dupa vitorie romani iau colonizat zona si asa i-a ramas numele: Cologne. Ziua a doua va urma, o poveste interesanta dspre cum te distrezi in Köln fara sa cheltui prea mult.

Un roman in Köln


News Reporter

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.