Festivalurile și sărbătorile toamnei 2022 în Germania
De 

i4Job


Ce sărbători se sărbătoresc toamna în Germania? Unde să mergi să bei celebra bere sau vinul german? Ce activități să vizitezi când călătorești cu copiii? Am alcătuit o selecție a celor mai faimoase festivaluri și sărbători de toamnă din Germania, verifică care dintre ele se încadrează în datele tale de călătorie!

Stuttgarter Weindorf

Primul eveniment la care putem merge în Germania a început la jumătatea lunii august la Stuttgart. Acest oraș găzduiește unul dintre cele mai frumoase festivaluri de vin din Germania – Stuttgarter Weindorf – care atrage nenumărați vizitatori din toată țara de mai bine de 45 de ani. În plus, vă puteți înscrie pentru un tur de oraș. În timpul plimbărilor incitante în centrul orașului Stuttgart veți afla multe despre istoria orașului și, desigur, despre modul în care se produce vinul în Germania.

Wurstmarkt

Data: 9 septembrie – 19 septembrie 2022
Acesta este unul dintre cele mai mari festivaluri de vin din Germania, care are loc doar câteva zile pe an: în weekend, în cele două săptămâni din septembrie. La Wurstmarkt, puteți nu numai să beți vin, ci și să vă distrați la diverse atracții, să ascultați muzică la concerte și să urmăriți focuri de artificii. Festivalul în sine se desfășoară în Dürkheim, un oraș pătruns de tradiții germane și o atmosferă deosebită, așa că vă recomandăm să vizitați acest loc.

Oktoberfest
Poate că aceasta este una dintre cele mai faimoase sărbători de toamnă din Germania. Cea de-a 187-a ediție a Oktoberfest va avea loc în perioada 17 septembrie – 3 octombrie 2022 în Theresienwiese, München. După o pauză de doi ani din cauza pandemiei de coronavirus (2020, 2021), Oktoberfest va avea loc din nou în 2022. Dacă nu vii singur la Oktoberfest, te sfătuim să rezervi o masă din timp în celebrul cort, unde vor fi prezentate cele mai populare seturi de bere.

În plus, pentru senzația deplină a sărbătorii, ar trebui să te îmbraci corespunzător: șorțuri, bluze, pantaloni de piele și cămăși – totul ar trebui să fie ca în secolul al XIX-lea. De asemenea, vă sfătuim să veniți la festival cu copiii voștri, pe teritoriu există un parc de distracții, așa că cu siguranță nu se vor plictisi.

Art Forum Berlin
Data: 26 august – 27 noiembrie 2022
Și acest eveniment de toamnă va atrage adevărații cunoscători ai artei contemporane. La începutul lunii octombrie, cel mai mare târg, Art Forum Berlin, are loc anual la Berlin, unde sunt prezentate cele mai interesante lucrări ale artiștilor, sculptorilor și chiar fotografilor contemporani. Dacă veniți în Germania în perioada 26 august – 27 noiembrie, puteți vizita următoarele expoziții: “Wonderland” și “Eat Me, Drink Me”. Intrarea la ambele expoziții este liberă.

Prima dintre acestea prezintă sculpturi hibride enigmatice prin care fiecare artist arată o varietate de materiale, estompând distincțiile dintre interior și exterior, suprafață și structură, reprezentare și abstracție. În cea de-a doua expoziție, autorii folosesc insectele și alte animale sălbatice ca principale materiale pentru creativitate. Expoziția invită spectatorii să revină la o stare de curiozitate și descoperire din copilărie în timp ce pun întrebări arzătoare despre relația noastră cu lumea naturală.

Weltkindertag
Data: 20 septembrie 2022
Ziua Mondială a Copilului va avea loc pe 20 septembrie 2022 în Turingia sub deviza „Drepturile Copilului acum!” Principalele obiective ale acestei sărbători sunt: ​​protejarea drepturilor copiilor, consolidarea prieteniilor și angajamentul guvernelor de a sprijini activitatea Fondul ONU pentru Copii UNICEF o dată pe an. Fondul pentru Copii sărbătorește acest eveniment digital cu un mare ajutor „Children’s Rights Special”.

Accentul este pus pe drepturile copiilor și implementarea acestora. Copiii și adolescenții pot afla deja lucruri noi despre drepturile lor sau își pot aprofunda cunoștințele datorită articolelor și videoclipurilor interesante de pe site-ul oficial. Principalele subiecte abordate în videoclipuri sunt: ​​„Drepturile copiilor în lume – școală și educație”, „Drepturile copiilor în Germania – sărăcia copiilor”. Copiii din întreaga lume vorbesc despre viața lor zilnică de școală în scurte interviuri. Și copiii din orfelinate care au colaborat cu Fundația Germană pentru Copii vorbesc despre ce este special la orfelinatul lor și de ce le place să meargă acolo. Ca parte a evenimentului, puteți participa la un test despre drepturile copilului, precum și puteți participa la un sondaj despre capacitățile copiilor și tinerilor moderni.

Cannstatter Wasen
Data: 23 septembrie – 9 octombrie 2022
Alături de Oktoberfest, Germania găzduiește un festival al berii la fel de important – Cannstatter Wasen. La el puteți gusta uimitoarea bucătărie șvabă, puteți bea bere și vin, precum și puteți vizita evenimente culturale și atracții de plimbare. Acest festival are loc în Baden-Württemberg și, de obicei, se termină mai târziu decât în Munchen, așa că aveți o oportunitate grozavă de a vizita ambele festivaluri ale berii și de a le compara.

Vă recomandăm cu tărie să veniți la Cannstatter Wasen, deoarece germanii înșiși îl consideră mai „real” și mai autentic pentru Germania. În opinia lor, prea mulți turiști au venit în ultima vreme la Oktoberfest, ceea ce îi împiedică să se bucure de obiceiurile și tradițiile cu adevărat germane. Din acest motiv, oamenii din Germania preferă sărbătoarea șvabă.

Maratonul BMW Berlin
Data: 24 septembrie – 25 septembrie 2022
În ultima sâmbătă și duminică din septembrie, la Berlin are loc cel mai mare maraton din Germania. Este legendar nu numai pentru numărul mare de participanți, ci și pentru prestigiul său, deoarece maratonul aparține seriei de elită World Marathon Majors. De asemenea, este de remarcat faptul că la cursă participă peste patruzeci de mii de sportivi, iar aceștia sunt doar cei ale căror profiluri au fost aprobate de organizatorii evenimentului.

Este imposibil să nu menționăm că acest maraton include cea mai rapidă pistă de curse din lume. Cum poate acest eveniment să ne intereseze? Chiar dacă nu ești un alergător profesionist, ar trebui să vizitezi Berlinul pentru a experimenta atmosfera maratonului și a merge la numeroasele concerte gratuite.

Lollapalooza
Data: 24 septembrie – 25 septembrie 2022
La sfârșitul lunii septembrie are loc un festival de muzică pe Stadionul Olimpic și în Parcul Olimpic din Berlin, la care participă muzicieni celebri. Programul muzical este la fel de colorat ca și festivalul în sine, iar în ultimii ani și-au interpretat lucrările nume mari precum The Weeknd, Twenty One Pilots, Swedish House Mafia, Billie Eilish, Kings of Leon, Kraftklub, Martin Garrix, Imagine Dragons, Rita Ora, Dua Lipa, David Guetta si multi altii. Pe lângă programul muzical, cea mai mare parte a teritoriului festivalului se transformă într-o vitrină interactivă, pe care nu numai că poți să te uiți, ci și să dai clic, schimbând imagini interactive.

Și copiilor le va plăcea acest festival! Pentru ei, organizatorii au venit cu divertisment special și chiar și-au creat propriul mini-festival de muzică pentru copii.

Ziua unității germane, căderea Zidului Berlinului

Tag der Deutschen Einheit
Data: 3 octombrie 2022
În fiecare an, pe 3 octombrie, germanii sărbătoresc Ziua Unității Germane. Aceasta este singura sărbătoare legală din Germania, toate celelalte sărbători sunt stabilite de fiecare stat federal în felul său. Se desfășoară din 1990, de la reunificarea RFG și a RDG, adică a Germaniei de Est și de Vest. Vă recomandăm insistent să rămâneți în Germania până la această dată, deoarece locuitorilor le place să sărbătorească Ziua Unității Germane la scară largă.


News Reporter

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *