De la romanii din Germania
Ro 

i4Job


Am primit chiar acum un mesaj de la unul din romanii din Germania, vom reproduce mai jis mesajul Gabrielei, plin de tristete. Mesajul a fost postat pe forumul romanilor din Germania, cu majuscule – noi l-am transformat, iar pe aceasta cale va rugam sa scrieti cu litere mici, pentru a fi mai aspectuos, tinem sa avem un site frumos si mai ales util tuturor.

Draga Larisa, Eu cu sotul suntem in Germania de ceva timp, dar nu mi-am inchipuit vreodata ca poate fi atat de greu sa obtii un job la nemti … sincer numai si numai obstacole de tot felul, iar sa lucrezi la nemti iti trebuie tot felul de acte si birocratie, mai mare ca in Romania.

Al meu lucreaza in Germania fiind, doar ca la turci, ca e plin de ei aici si trag tepe intr-una, si al meu sot vorbeste fluent germana si tot degeaba.

Eu una sunt tare dezamagita de tot ce e aici, daca aveam o locuinta a mea in tara, de mult ma intorceam acolo, nu din patriotism ci pur si simplu ca aici nu e asa cum as – sau am fi vrut.

Noi suntem oameni seriosi, trecuti de 45 de ani si am munci serios, dar eu ma duc la curatenie cu 5 euro pe ora, iar sotul meu cu 7 euro pe ora, iar cazarea – pentru ca stam la o pensiune este de 40 de europe zi, deci calculati cat vine pe luna.

Iar de apartament de inchiriat nici nu se poate discuta, bine chiria nu e mare, dar cautionul e tare mult si o cam iei in brate.

Aste e Germania de azi, ce va fi, mommai vedea, daca ne da Dumnezeu sanatate. O seara placuta.

Acesta a fost mesajul Gabrielei, care se vede ca este plina de durere in suflet, stim deja ca turcii si rusii sunt cei mai rai cand vine vorba de patrini in Germania, nici italienii nu sunt cine stie ce, insa Gabriela iti dam o idee: strangeti – imprumutati bani de Caution, cu dobanda daca luati si tot iesiti in sase luni mai binedecat sa dati 40 de euro/zi = 1.200 de euro pe luna.

Menajera


News Reporter

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.