Moldoveni in Dortmund
Ro 

i4Job


Am primit azi un email de la un grup de moldoveni din Dortmund, iata ce rugaminte au avut si cum poti lua legatura cu ei. In plus puteti afla cum pot lucra moldovenii legal in Germania si cum pouteti gasi o locuinta in Dortmund. Cele mai multe locuri de munca disponibile pentru moldoveni sunt in transporturi, atat la firme precum Hermes sau DHL, dar si in constructii.

Buna ziua prieteni, eu sunt Alexandru si locuiesc legal in Dortmund de trei ani. Lucrez la DHL si transport colete, la inceput am lucrat la Hermes, o firma destul de mare care transporta colete in intreaga Germanie. La inceput nu stiam limba, de aceea m-am angajat prin intermediul unor cetateni rusi ce lucrau cu firma Hermes din Munchen. Intr-un fel a fost bine, pentru ca desi munceam de la 7 dimineat apana la 8 sau chiar 9 seara, am reusit sa strang ceva bani, sa-mi cumpar o dubita si asa in 6 luni am reusit sa ma mut in Dortmund. Aici am intalnit un grup de moldoveni de care m-am atasat imediat. Acum lucrez la DHL, munca este mult mai usoara – iar salariul mai bun. Am vandut masina pentru ca la DHL primesti masina de la firma, intre timp am invatat si limba germana si acum totul este ok.

Va invit pe toti la restaurantul Holzknecht de pe Hohe Straße 5 sa bem o bere buna nemteasca si sa stam la o sueta, eu si prietenii mei suntem in fiecare weekend acolo. Nu am gasit inca un restaurant moldovenesc in Dortmund, dar inca mai cautam, caci ne este tare dor de mancarea noastra moldoveneasca.

Moldovenii din Dortmund
Moldovenii din Dortmund


News Reporter

5 thoughts on “Moldoveni in Dortmund

  1. Salut ..tot respectu domnu. Eu momentan sunt in zona Stuttgart, imi doresc sa lucrez sofer categoria b detin, am lucrat si in Romania sofer microbuz 3, 5..cum pot sa ajung mai sigur angajat la firma Hermes sau DHL..am vazut ca Firma Hermes are cc1 4.000 soferi in toata Germania..multumesc frumos care poate sa ajute ofer din primu salar 500 de euro celui care ma poate ajuta la angajare.. Mircea Dorin ma gasiti pe facebook sau nr. meu personal 15145200195

  2. Salut baeti, eu cu asa intrebare: doresc sa-mi aduc fratele in Germania, el dispune doar de cetatenie MD, ce pot face ca sa-l angajez la munca aici in Germania, eu personal dispun de cetatenie romana, muncesc cu gewerbe, locuesc in Dortmund,

    1. Salut Vladimir, problema ta e destul de simpla, daca ii faci rost de un contract de munca fatelui tau, apoi merge la Chisinau la Ambasada Germaniei si cere o viza de munca. Daca ai mai multe nelamuriri te asteptam pe FaceBook => Rormanii din Dortmund.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *