Munca in Germania 2014
Ro 

i4Job


Teoretic perioada de vacante s-a terminat, majoritatea romanilor din Germania s-au intors deja la munca, iar cei ce si-au pus mari sperante in gasirea unui loc de munca in Germania dupa modificarea legislatiei europene si ridicarea restrictiilor au inceput deja sa studieze piata muncii. De la inceput vrem sa va reamintim ca cei ce cunosc limba germana au salarii mai mari si sunt mereu preferati celor ce nu o cunosc.

Anul 2014 este cu siguranta mult mai benefic pentru noi romanii, caci dupa ce s-a tot scris ca vom invada in masa Europa, deja lumea a inteles ca totul a fost doar un joc politic, numarul noilor sositi in tarile ce aveau restrictii pe piata muncii nu a depasit pe cel de la inceputul anului trecut.

Pentru cei ce vor sa decida unde e mai bine de mers, vrem sa va dam un indiciu: un apartament de 50 de metri patrati poate fi inchiriat cu 273 sau 300 de euro in Leipzic si cu 750 de euro in Munchen, in timp ce salariile sunt oarecum echivalente. O schimbare a intervenit si in Romania, cetatenii UE si cei elvetieni pot cumpara la randul lor terenuri agricole in Romania. Iata ca incet dar sigur lucrurile se indreapta spre normalitate.

Cum sa gasesc de munca in Germania

 Primul nostru sfat pentru cei ce doresc sa vina in Germania legal la munca – desi teoretic nu mai exista varianta ilegal – este sa invatati macar putin limba germana. Insistam asupra acestui lucru pentru ca din start veti avea de castigat, atat la leafa cat si la viata de zi cu zi. Angajatorii discuta intre ei in germana, iar tu nu o sa pricepi nimic din ce spun ei, chiar daca engleza te va ajuta sa relationezi si sa-ti gasesti un loc de munca, mereu vei fi lasat la „coada”, iar riscul de a pierde primul locul de munca este ridicat.

Sfatul 2: apelati doar la firmele de intermediere care nu percep comision! Incercati munca de bona, ingrijirea batranilor si menajere, acum aveti si varianta legala de a face asta. Ultimul anunt pentru angajare aici!

Vacanta in Germania


News Reporter

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *