Munchen-ul asa cum il stiu eu si cum il vad altii
Ro 

i4Job


Am gasit recent un articol scris de un roman care a vizitat orasul Munchen, iar dupa ce am citit am ramas surprins, este orasul pe care-l cunosc eu sau discutam de o alta tara, nu de Germania si capitala Bavariei? Cutam niste oferte de munca in Munchen si dau peste articol, o sa va zic incele ce urmeaza ce scria in el si ce cred eu, dupa mai bine de opt ani petrecuti in Munchen. Acum ca m-am uitat mai atent, este de fapt o reclama la turismul in Germania, mai mult decat o descriere obiectiva a acestuia.

Munchen-ul asa cum il stiu eu si cum il vad altii – opinii, pareri si discutii libere

Prima observatie este ca este adevarat ca daca veniti cu avionul in Munchen puteti servi cafeaua gratuit, dar cred ca nu asta este esenta unei vizite la Munchen. Sau poate ca ceaiul si ziarele fiind la liber o sa sarim in sus de bucurie? In rest ce s azic? Ei spun ca este un oras curat, desi cred ca se refera strict la aeroport, caci eu numai curat nu l-am vazut. Hai sa va povestesc o treaba legata de hotel, ca sa vedeti cum stau treburile. Eram cazat la Laimer Hof, un hotel de trei stele. Mi-am facut un ceai si o cafea, ceaiul a ramas pe masa, nu-l bausem tot. Cand ma trezesc, pe pahar era un fel de depunere alba, ca varul. Ma duc la receptie si discut despre calitatea apei, ei zic ca e ok, eu aduc paharul si fierbatorul, receptionerul rade si zice: a, asta era? Pai zi mersi, sunt zone din oras unde e si mai rau, asta e apa de cea mai buna calitate pentru Munchen! Deci cam asta e.

In rest ce sa zic, aglomeratie, scump dar rezonabil daca faci comparatie cu orasele aglomerate din Europa. Stilul nemtesc, case vechi amestecate cu cladiri moderne, vorbitori de engleza si amabili, cam asa mi se pare mie Munchen-ul. Cosmopolit, multi turci si italieni, dar si romani. Intr-un cuvant, oras modern in epoca industriala.

Munchenul vazut de sus
Munchen-ul asa cum il stiu eu si cum il vad altii – opinii, pareri si discutii libere


News Reporter

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *