Romanii din Bochum – Germania
Ro 

i4Job


Asa cum spuneam acum ceva vreme, ma tot miram cum este posibil sa gasim peste 80 de milioane de nemti intr-o tara a carei suprafata nu depaseste cu mult pe cea a Romaniei, orasul Bochum raspunde la aceasta intrebare. Desi nu multa lume a auzit de Bochum, aici isi duc viata peste 370.000 de locuitori, printre care si romani. Mai mult, aici gasim un magazin romanesc de unde isi cumpara produse comunitatea romaneasca din Bochum. Asa a luat nastere si ideea de a avea o lista de magazine romanesti din Germania. Evident daca isi doresc si ele acest lucru.

Forum Romanii din Bochum – Germania

Orasul Bochum este un district urban, cei ce locuiesc in Germania stiu deja ce inseamna asta pentru cei ce locuiesc aici. Am incercat mereu sa adaugam pe site pagini pentru romanii stabiliti in Germania, iata ca a venit si randul comunitatii de romani din Bochum. Din pacate nu am gasit nicio pagina sau grup pe facebook care sa-i reprezinte, probabil sunt grupati pe  o arie mai larga, cum ar fi Renania de Nord-Westfalia. Sau poate datorita distantei mici fata de Dortmund, la doar 20 de kilometri, nu au mai simtit nevoia de a avea propria comunitate virtuala.

Acum ramane sa vedem ce zic romanii strabiliti in Bochum, merita sa le facem o sectiune speciala, cu magazine si oferte de locuri de munca, imobiliare, etc. sau se multumesc cu ceea ce exista deja, adica zona Dortmund si Renania de Nord-Westfalia. Banuiesc ca data fiind apropierea zonei de Belgia si Olanda exista si o conexiune intre romanii din cele trei zone. Pentru cititorii care nu stiu prea multe despre zona Renania de Nord-Westfalia, as aminti doar un singur lucru, aici traiesc aproape 18.000.000 de suflete, cam tot atat cate gasim azi in Romania. Aici gasim romani in Münster, Dortmund, Essen, Bochum, Duisburg, Krefeld, Wuppertal, Mönchengladbach, Solingen, Düsseldorf , Köln, Bonn sau Aachen. Adica 13 orase mari, cu multi romani stabiliti in zona, pe care-i invitam alaturi de noi.

Romanii din Bochum
Forum Romanii din Bochum – Germania


News Reporter

3 thoughts on “Romanii din Bochum – Germania

  1. Buna ziua,
    noi (doua surori) cautam persoane intelectuale in varsta pentru mama, care va sta o perioada de timp in Bochum. Mama noastra e in mai multe cenacluri literare in Timisoara. Pentru ea ar fi foarte bine daca ar avea contact cu oameni care au interese asememanatoare.

    Adresa de contact pe facebook este: Camelia Potra, din Hamm.

  2. Bună seara, caut și eu pe cineva care sa ma ajute sa îmi înscriu fiica la școală in Bochum. Bineînțeles contra cost.

    1. Buna Casandra, poti suna la acest nr.01772503794 Pascu se numeste este translator autorizat se ocupa cu toate problemele romamilor. Locueste chiar in Bochum. Te poate ajuta bineinteles contra cost.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *