Romanii din Germania in prag de vara
Ro 

i4Job


Daca tin eu bine minte primul contact cu romanii din Germania a fost in martie 2013, de atunci au trecut mai bine de trei ani. De atunci am reusit sa adunam in cele 10 grupuri de pe FaceBook peste 30.000 de prieteni, am gasit un loc de munca pentru cel putin 200 de romani aflati in Germania, am gasit prieteni buni, cum ar fi Marcel Stanica sau Aurelian. Suntem constienti ca nu este chiar multumitor, ne dorim mai mult, dar pentru asta ar trebui sa existe implicare si din partea cititorilor nostri, a membrilor din grupuri sau de la fanii paginii noastre.

Romanii din Germania in prag de vara in anul 2016

Iata ca a venit si vara anului 2016, nu zic ca nu ma asteptam, dar speram sa vad ca vom avea pe site aici cel putin un contabil roman, un avocat sau poate cativa medici care lucreaza in Frankfurt, Dortmund sau Stuttgart. Nu mai zic de magazinele cu produse romanesti din Germania, pe car ele cauta cu disperare sute de romani zilnic. Evident ca le gasesc pe unele, dar multe raman si azi cu jumatate din clientii pe care i-ar fi putut avea daca erau listate pe site. Poate ca dupa ce trece caldura lucrurile se vor schimba.

Tinem sa multumim firmei de transport pastorita de doamna Ene Claudia, care ne-a sposnorizat site-ul si care ne-a permis sa fim online chiar si atunci cand cheltuielile de intretinere erau peste puterea nostra de a le acoperi. Poate ca multi cred ca este usor sa intretii un site, care pe langa informatiile utile pe car ele ofera sa fie si usor de gasit pe internet, atunci cand ai nevoie. Va asigur ca nu este asa, o stiu sutele de mii de romani din Germania care ne-au trecut pragul in acest an.

Viata in Germania nu este usoara, am stat si eu cu chirie mult timp in Munchen, majoritatea banilor acolo se duceau, plus transport, sanatate si altele, nu cred ca ramaneam cu mai mult de 100 sau 200 de euro pe luna in buzunar. Inceputrile sunt mereu grele, daca nu te ajuta cineva. Iar noi asta incercam sa facem aici, sa ajutam! Cum putem, nu intotdeauna asa cum vfrem noi sau cum va asteptati dumneavoastra, dar mereu ne gandim ca maine va fi mai bine, mai usor pentru toti! Vacanta placuta romani!

Grupuri FaceBook Germania


News Reporter

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *