Romanii din Heidelberg
Ro 

i4Job


Incredibil dar adevarat, ieri am primit 24 de scrisori de la romani stabiliti in Heidelberg si care ma rugau sa deschid o pagina separata dedicata romanilor din Heidelberg. Prin urmare am purces la treaba si am mai creat o mica comunitate de romani aflati in Germania. Daca ai ajuns pe site-ul romanilor din Germania, te sfatuim sa citesti sau sa cauti informatiile pe care colegii nostri le-au postat pe site. Cu siguranta ca deja peste 80% din intrebari si-au gasit raspunsul.

Info.de
Info.de

In cazul in care anumite intrebari legate de munca in Germania, locuri de cazare sau chiar chestiuni juridice nu au fost inca tratate pe site, nu ezita sa le comunici, vom incerca sa te ajutam. Iata in continuare cam ce fel de probleme au romanii din Heidelberg sau din imprejurimi.

Buna ziua sunt Kinetoterapeut (physiotherapeut) si sunt in Germania de 1 luna cu sotia si caut si eu ceva de lucru, dar nu stiu limba – inteleg ceva germana dar nu mult si suntem inscrisi la cursul de integrare pentru limba germana si cursurile o sa fie dupa masa noi acum locuim in Bad Homburg vor der Höhe la o verisoara.
Va multumesc
Cu stima Eduard

Salut tuturor! Sanatate si mult spor in toate; eu sunt din Galati si doresc sa ma mut cu toata familia in Baden-Württemberg, invat germana si stiu bine engleza, momentan inca muncesc, sunt militar vin anul asta in sudul landului, mai precis in Engen, am un prieten care munceste acolo si se simte  foarte bine, caut totusi o locatie sa-mi asigure o stabilitate intregii familii; asta inseamna si scoala pentru cei trei baieti ai nostri, locuri de munca pentru mine si sotie; de aceea orice sfat care ma poate ajutasa depasesc etape din acest viitor drum, e binevenit. As vrea sa  ma dezvolt cu ajutorul unor firme specializate in dezvoltarea personalitatii, in functie de pregatirea si  capacitatile mele. Tin foarte  mult ca baietii mei sa poata creste intr-o tara in care, copilul se duce la scoala de placere, iar profesorul si parintii lucreaza impreuna si ajuta  copilul sa creasca frumos. Vom vedea, am o inima mare de tot si sunt hotarat sa fac pasul asta. Va salut si gutten abend. Astept raspunsuri de la voi.

Baden-Württemberg-castel


News Reporter

5 thoughts on “Romanii din Heidelberg

 1. micu marinel,lucrez de 11ani in italia in constructii,expierienta ,caut de lucru in germania,in italia ptr moment sunt timpuri triste ca dealtfel in multe tari,stiu ca in aria celor care lucreaza in domeniul meu sunt foarte multi dar cred ca expierienta italiana poate constitui si un avantaj,sunt casatorit ,37 ani,daca profilul meu corespunde ptr cineva astept un email pe micdan1972@yahoo.it sau la telef 0039 3806833217

 2. Stie cineva unde existä cursuri de limba germanä mai ieftine in Heidelberg? Dupa masa sau seara?
  va salut pe toti, Bogdan

  1. Buna Bogdan,

   Ideal ar fi sa faci Integrationskurs care in mod normal nu costa foarte mult raportat la numarul de ore si intensivitatea cu care se invata Limba. Totul e sa ai timpul fizic necesar pentru curs. Intreaba daca se face la tine in oras si daca nu, cu siguranta undeva in apropiere. O alta alternativa ar fi cursurile de la VHS- Volkhochschule. Costa putin-cca 90 Euro pe 3 luni dar cursurile sunt in mod normal de 2-3 ori pe saptamana seara. Ultima varianta e mai buna pt cei care in paralel lucreaza.
   Multa bafta!!
   Ramona

  2. Heidelberger Padagogium. cauta pe Google si ai sa gasesti informatii.
   Cursurile sunt circa 300 euro pe luna si sunt considerate cele mai ieftine raportate la nr de ore ( in fiecare zi de la ora 9-12

 3. salve. ma numesc Camelia ,datorita transferului in heidelberg, tot-odata trebuie sa-mi gasesc un mic job- ma pate ajuta cineva? de meserie sunt asistent medical , dar……..problema e …… modul in care te faci inteles–- am facut doar 3 luni de curs. ma gasiti pe skype camibr42. astept un mic mesaj din partea voastra. va salut pe toti cei ce citesc aceste mici informatii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *