Romanii din Karlsruhe – Baden-Württemberg
Ro 

i4Job


Azi am fost in vizita la prietenii mei din landul Baden-Württemberg si asa am ajuns sa fac cunostinta cu mica comunitate de romani din Karlsruhe. Zic mica pentru ca probabil nu am stat de vorba decat cu o mica parte dintre romanii stabiliti in Karlsruhe, cei din cercul lui Marius si al Veronicai, dar dintre cei peste 294 de mii de locuitori cati numara orasul, cine stie cati sunt de fapt romani stabiliti aici.

Romanii din Karlsruhe – Baden-Württemberg

Cum eu locuiesc la Stuttgart, nu e chiar departe de mine nici Karlsruhe, insa probabil ca desi mi-ar lua o ora sa ajung la ei, nu-mi gasesc timpul necesar. De obicei cand am putin timp liber merg la sora mea in Heidelberg, stau un weekend pe luna cel mult si in rest ma mai ocup ca orice roman de partea familiara, de copii si de sotie.

Din cate am inteles prietenii mei lucreaza la rafinarie, era si normal fiind din Ploiesti si cum au terminat IPG-ul – Institul de petrol si gaze, pentru cine nu stie, au gasit destul de repede de munca in domeniu. Am inteles ca s0au integrat repede, ce e drept Veronica este sasoaica, deci ca sa zicem asa, de-a casei. Macar daca ne referim la limba germana, desi Marius nici acum dupa trei ani nu pot zice ca se descurca la perfectie cu limba germana, dar na – lucreaza la IT si vad ca nu se omoara cu invatatul, desi eu i-am zis sa se inscrie la un curs gratuit, oferit de statul german pentru emigranti. Daca esti unul dintre romanii din Karlsruhe te asteptam alaturi de noi la o discutie, o bere sau la un gratar! Bafta!

Karlsruhe - Baden-Württemberg
Romanii din Karlsruhe – Baden-Württemberg


News Reporter

1 thought on “Romanii din Karlsruhe – Baden-Württemberg

  1. Si eu locuiesc ion Karlsruhe Durlach, daca exista un grup de romani in Karlsruhe, care se intilnesc periodic, m-as bucura sa-i cunosc. Pe curind, Carina.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *