De ce nu-mi gasesc de munca in Germania ?

i4Job


Banuiesc ca multi si-au pus intrebarea de ce nu isi gasesc un loc de munca in Germania desi oferte se pare ca sunt iar firmele de intermediere sunt ca ciupercile dupa ploaie pe net. Raspunsul este destul la indemana, daca te gandesti putin: in primul rand majoritatea firmelor au putine oferte, maia les dintre cele ce iti iau comision, pentru ca in mod normal firmele serioase nu iau comision, primesc destul de la angajator – pentru ca sa-si faca treaba constiincios! Punctul doi: lipsa de cunostinte de limba germana, desi multi viseaza la un loc de munca fara a sti limba, nu inteleg ca asta inseamna sa lucrezi la intermediari!

De ce nu-mi gasesc de munca in Germania ?

Daca ai analizat primele doua cauze, adica firma de recrutare cu care ai incercat sa pleci si faptul ca nu stii limba germana, le-ai depasit – adica nu mai apelezi la prima firma gasita pe net sau la primul anunt de pe facebook, ai invatat cat d ecat sa te descurci cu limba, deja esti pe jumatate angajat. Ce meserii se cauta in Germania? Depinde de sezon, insa in general se cauta specialisti in orice domeniu, adica atunci cand spunem specialist inseamna ca stii sa faci ceva, ai diploma si ai experienta in acel domeniu. Lipseste una sau mai multe dintre cerinte? Sansele tale scad sun 20%, deci nu se exclud, dar sunt slabe!

Am sa discut putin si despre bone, caci multe dintre romance ar putea lucra sau ar putea avea nevoie de o bona in Germania. Prima problema este evident salariul si programul de munca. Nu acceptati sume de genul 300 sau 400 de euro, program mai mare de 8 ore si 7 zile lucratoare din 7. DA, esti bona interna, te ocupi doar de copil si atat, ai asigurarile platite, concediu platit si transportul asigurat din si spre Romania? Atunci hai sa zicem ca pleci pentru 400 de euro, dar altfel NU va recomandam!

Locuri de munca
De ce nu-mi găsesc de munca in Germania ?


News Reporter

1 thought on “De ce nu-mi gasesc de munca in Germania ?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *