Numele germane
De 

i4Job


Cele mai multe nume germane moderne pot fi impartite in doua grupuri. Prima drupa – numele de origine germanica straveche (Karl, Ulrich, Wolfgang, Gertrud), a doua – nume straine imprumutate din calendarul catolic (Johann, Katharina, Anna, Margarete). Legea germana interzice sa dai nume copiilor cu denumiri geografice, nume de familie sau nume fictive (asa cum se obisnuieste, de exemplu, in SUA), dar in schimb permite sa oferiti un numar nelimitat de nume, fapt care respecta traditiile catolice, la care adera o treime din populatia germana. Recent, din ce in ce mai des numele de pasaport au devenit numele scurte sau diminutive: Kathi (in loc de Katharina), Heinz (in loc de Heinrich). Se practica ai fuziunea numelor duble: Marlene = Maria + Magdalena, Annegret = Anna + Margarete, Annemarie = Anna + Marie.

Va prezentam mai jos TOP 10 cele mai utilizate nume in Germania.
Barbati:
1. Peter
2. Michael
3. Thomas/Tomas
4. Andreas
5. Wolfgang
6. Claus/Klaus
7. Jürgen
8. Günter/Günther
9. Stefan/Stephan
10. Christian/Kristian

Femei:
1. Ursula
2. Carin/Karin
3. Helga
4. Sabine
5. Ingrid
6. Renate
7. Monica/Monika
8. Susanne
9. Gisela
10. Petra

TOP 10 cele mai comune nume de familie in Germania: Numele, de la ce provine si numarul de purtatori in (%).
1. Müller de la Muller – „morar” – 0.95
2. Schmidt de la Schmied – „fierar” – 0,69
3. Schneider de la Schneider – „croitor” – 0.40
4. Fischer de la Fischer – „pescar” – 0.35
5. Meyer de la Meier – „agricultor, fermier”, de asemenea – „primar, gardian” – 0.33
6. Weber de la Weber – „tesator” – 0.30
7. Schulz de la Schulze – „conducatorul satului” – 0.27
8. Wagner de la Wagner – „mester de sarete” – 0.27
9. Becker de la Backer – „brutar” – 0.27
10. Hoffmann de la Hof – „curte” si Mann – „om” – 0,26

Acum stau si ma intreb, oare daca ai permisul suspendat in Germania, iti mai arde de ce nume dau nemtii copilor? Eu zic ca nu, dar asta este o alta intrebare la care multi romani in Germania se gandesc doar cand e prea tarziu [ adica cand deja au luat amenda si au ramas fara permis. Nu mai zic de cei cu gewerbe care se gandesc sa-si angajeze un contabil roman abia cand vad ca le vine prima somatie de plata. Asadar va invit sa vedeti mai des ce anume publicam pe site, sunt multi romai in Germania, dar la fel de multi care inca mai cred in povesti!

Am mai vazut romani in Germania care se gandesc sa-si duca copii la gradinita, altii isi cauta o bona – iar aici am mute de spus, pentru ca vad sute de anunturi cu salarii atat de mici, incat ma intreb daca se gandeste cineva si la copii, nu doar la banii din buzunar. Cand vine vorba sa se uite la posturi TV romanesti gasesc repede bani pentru o antena DiGi TV, platesc abonamentele dar nu se gandesc ca mai importanti sunt copii! Hai ca v-am facut capul calendar, dar nu m-am putut abtine sa nu scriu si despre subiectele acestea!


News Reporter

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.