Forum romani in Germania 2018 – ghid util
Ro 

i4Job


A mai trecut un an peste forumul romanilor din Germania, iar site-ul nostru impreuna cu pagina care ii este atasata a decis sa mai dea o mana de ajutor cititorilor. De exemplu multi dintre cei ce ne trec pragul vor sa stie mai multe despre alocatia pentru copii, verificati si voi de ce documente aveti nevoie si in ce conditii se primeste. Alti vizitatori vor sa afle mai multe despre locatiile centrelor de dezmembrari auto, iar aici deja credem ca ar trebui sa intrebati in grupuri, avem 13 cel putin, cele mai mari fiind cele din Stuttgart si Munchen.

Forum romani in Germania 2018 – ghid util

Cei ce cauta un loc de munca la DHL sunt sfatuiti sa se gandeasca bine, caci este destul de greu, dar daca faci fata si te obisnuiesti, nu e chiar asa de greu cum se plang cei de la Hermes de exemplu. Pana la urma ce putem sa recomandam? Sa fiti aproape de noi in grupuri, cel mai bine fiind sa fiti in cele care se adreseaza orasului cel mai apropiat de voi. De ce? Pentru ca acolo veti gasi raspunsuri la intrebari punctuale, de exemplu daca vrei sa stii unde este Biserica Ortodoxa din Stuttgart, ar trebui sa fii in comunitatea de pe Facebook a romanilor din zona!

Multe intrebari isi afla raspunsul la noi pe site, de aceea ori de cate ori aveti nevoie de informatii, verificati arhiva noastra! banuiesc ca ati vazut ca avem deja un site pentru cei ce vor sa invete limba germana, o profesoara postand lectii noi in fiecare saptamana! Asa se face ca prin informatii utile ne-am adunat pe pagina noastra peste 30.000 de fani – o mare parte din ei fiind romani stabiliti deja in Germania. Aveti sfaturi si idei despre ce ar trebui sa mai adaugam pe site? Nu ezitati sa ne spuenti, tinem cont de fiecare sugestie!

Romani in Germania 2018
Forum romani in Germania 2018 – ghid util


News Reporter

2 thoughts on “Forum romani in Germania 2018 – ghid util

 1. Buna ziua
  Ma numesc Ileana Dulica, sotul meu este plecat in Germania de 4 ani si doresc sa plec si eu cu fiica mea care este in clasa a 8 acum
  As dori sa pun si eu o intrebare.
  Dacă fiica mea va absolvi liceul în Germania ii va fi recunoscută diploma Abitur in Romania pentru a urma o facultate sau sa se angajeze?
  Multumesc

  1. Doamna din România în Germania direct la Abitur nu se poate. Aici nu exista ‘liceu’ ca și în România. Sistemul este complet altul. Poate întra direct la Gimnaziu DACĂ are diploma de B2 de la institutul Goethe din România, Media generala pe ultimii patru ani peste 8,50 și dacă școala după interviu o accepta. Diploma din Germania este recunoscuta peste tot.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *